Praktijk


     

  • Voor elk boekjaar wordt een nieuwe administratie geopend. De vaste gegevens kunnen automatisch worden overgenomen uit het oude jaar. De oude boekjaren met alle gegevens blijven bewaard en blijven toegankelijk. Zo kan de boekhouding van voorgaande jaren nog worden ingezien om informatie op te zoeken.
  • Voor het nieuwe boekjaar kunnen openstaande posten, resultaten van het oude jaar en vaste gegevens automatisch worden ingelezen uit het oude boekjaar. Alle gegevens zijn naderhand nog te wijzigen.
  • Met dit boekhoudprogramma worden meerdere jaren en boekhoudingen bijgehouden en bewaard. De toegang is beveiligd middels een code van 6 cijfers. Deze toegangscode is door de gebruiker te wijzigen.
  • De backup- en restore-voorziening is ingebouwd. De gegevensbestanden worden samengepakt in een Zip-bestand. Naar keuze kan de backup naar een diskette; een (tweede) harde schijf of een ander station in een netwerk.
  • De printerinstellingen zijn te wijzigen. Er kunnen printer-definities worden toegevoegd. De aansturing voor de HP-inkjetprinters is standaard. Ook voor matrixprinters zijn printerdefinities aanwezig. De (oudere) matrixprinters kunnen worden gebruikt als tweede printer om etiketten met pinfeed te bedrukken. Voor het afdrukken van adressen op etiketten kan de tweede printer aan de tweede paralelle poort worden aangesloten. Omschakelen of papier wisselen blijft dan achterwege.

  • Naast een locale printer kan een printer in een netwerk worden gebruikt. Definieer hiervoor onder Windows een Lpt-poort aan de printer, eventueel op een andere computer. De beste resultaten worden verkregen als de printer kan werken onder DOS en is aangesloten op de paralelle poort.

    index   home