--- NAVIGATIE ---

Elisabeth Beitske Haringsma   

 

Elisabeth Beitske Haringsma


Geboren op dinsdag 29 september 1925 te Rauwerd als zesde kind. Vrouw.
Wonende te Haarlem (1953 en 1977) en in Bloemendaal Klooster Euphasia (2002) als Dominicanes in het St. Catharina Apostolaat op 20 mei 1951.
Overleden op dinsdag 6 oktober 2015 te Heemstede 90 jaar oud. Gedenkdienst op dinsdag 13 oktober 2015 in de R.K. kerk Sint Marcus, Rijksweg 29 in Jirnsum. Begraven op dinsdag 13 oktober 2015 te Jirnsum r.k..

In memoriam: Zr. Elisabeth Haringsma

Zuster Elisabeth is opgegroeid op een boerenbedrijf in Friesland, als een-na-jongste in een gezin met zeven kinderen. Als 24-jarige trad zij in bij de zusters Dominicanessen van het Catharina Apostolaat in Zwolle. Zij had een voorliefde voor koken, dit werd dan ook haar ambt. Zij heeft enige tijd gewerkt als gezinshulp.
Na haar professie vertrok zuster Elisabeth in 1951 met 9 medezusters naar Haarlem om daar het nieuwe verzorgingshuis Delftweide, het tweede verzorgingshuis in die vorm in Nederland, gestalte te geven.
In Delftweide hadden de zusters Dominicanessen een heel mooie tijd: ze deelden lief en leed met de bewoners, vele uitstapjes en feestjes werden gevierd. En zuster Elisabeth zorgde met veel toewijding voor de inwendige mens.
Na de gezamenlijke pensionering van de zusters in 1984 verhuisden zij. Toen de groep kleiner werd, sloten de zusters Dominicanessen zich aan bij de zusters van de Goede Herder in klooster Euphrasia
in Bloemendaal.

Zuster Elisabeth ontpopte zich als een toegewijde kosteres, samen met zuster Aleide. Met de zusters van de Goede Herder verhuisde zij in 2014 naar zorgcentrum Bosbeek in Heemstede. Daar heeft zij vele sokken gebreid, voor Broer en neven. Ook verzorgde zij vol liefde haar plantjes en maakte vele wandelingen in de mooie tuin. De vissen in vijver zullen hun dagelijkse broodje node gaan missen .. Zuster Elisabeth was trots op haar Friese wortels, zij is jarenlang een trouwe bezoekstervan de Friese Vereniging (Frysk Selskip) in Haarlem geweest.
Zij was ook altijd zeer betrokken bij haar Friese familie en genoot van de bezoekjes die zij tot op hoge leeftijd aan hen kon brengen. Een week voor haar heengaan heeft zij haar 90-ste verjaardag nog kunnen vieren in het bijzijn van haar naaste familie. Zuster Elisabeth was een eenvoudige, diep religieuze vrouw, dienstbaar, beminnelijken bescheiden.
Moge zij rusten in vrede.

Bron: Fjouweresom dec/jan 2015/2016

 
 • Haar vader is:

 • Durk Ages Haringsma
  Geboren op maandag 12 juli 1880 te Rauwerd. Man.
  Wonende te Flânsum bij Raerd.
  Overleden op zondag 14 juni 1953 te Leeuwarden - St.Bonifatius 72 jaar oud. Gedenkdienst op donderdag 18 juni 1953 in de parochiekerk van de H. Marcus in Irnsum. Begraven op donderdag 18 juni 1953 .

 • Haar moeder is:

 • Ymkje Taekes Roorda
  Geboren op woensdag 18 januari 1888 te Leeuwarderadeel. Vrouw.
  Wonende te Flansum bij Raerd.
  Overleden op maandag 26 november 1962 te Flansum 74 jaar oud. Begraven op vrijdag 30 november 1962 te Irnsum R.K..

 

 

Personen gerangschikt op voornaam, achternaam of geboorteplaats, klik hier
Zoeken naar personen: hier

Home: https://www.ysa.nl/sta-data
E-mail: info@sta-data.nl

Sponsor: www.boekhoudprogramma.nl