Kantoor

  • De boekhouding wordt uitstekend verzorgd door Administratiekantoor YSA. De verwerking van de administratie en de verzorging van de daarbij behorende belastingaangiften geschiedt per kwartaal of per jaar. Daarnaast wordt het boekhoudprogramma Account YSA-Plus verkocht, dat wordt gebruikt door collega boekhouders, bedrijven en instellingen.
  • De aangiften inkomstenbelasting (en winstaangifte) worden sinds 2001 digitaal naar de belastingdienst verzonden. De aangiften omzetbelasting worden sinds 2004 digitaal verzonden. Deze wijze van verzenden scheelt tijd, terwijl de kans op verwerkingsfouten kleiner is.
  • Sinds 1999 ontvangt Administratiekantoor YSA, na goedkeuring van de klant, elektronische kopieen van de aanslagen (EKA).
    Voor het klantendossier zijn de actuele aanslagen belangrijk. Bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting kan rekening worden gehouden met de voorlopige aanslagen. Op deze wijze is het mogelijk om het belastingbedrag nauwkeurig te voorspellen.
  • De ondernemer kan het boekhoudprogramma van YSA gebruiken om te factureren of om zelf de boekhouding te doen. Het kantoor begeleidt dan deze werkzaamheden, geeft advies in zake het boekhouden en de inrichting van de administratie. Het is belangrijk dat de gegevens compleet worden aangeleverd. Dat scheelt werk van het boekhoudburo en dus kosten.
  • Een ondernemer heeft invloed op de kostprijs van zijn boekhoudburo dat de jaarrekening voor hem verzorgt. Een uitgebreide administratie en veel bijkomend werk zal meer gaan kosten. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de wijze van aanleveren van de stukken.

  • Home