--- NAVIGATIE ---

Yeb Paulus Hettinga   

 

Yeb Paulus Hettinga


Geboren op maandag 4 april 1938 te Klooster Lidlum als derde kind. Man.
Wonende te Groesbeek, Firdgum en te Menaldum.
Overleden op zaterdag 14 augustus 1999 te Costa Rica 61 jaar oud.

Uit: de Leeuwarder Courant van donderdag 19 augustus 1999 (voorpagina)
Memaldumer vermist na zwemmen in Costa Rica.

Menaldum - De 61-jarige Yeb Hettinga uit Menaldum wordt sinds zaterdag vermist in Costa Rica. Hettinga was gaan zwemmen maar keerde niet terug. Zondag sloeg de hoteleigenaar alarm, waarna Hettinga's kleren werden gevonden aan het strand. De lokale autoriteiten en het Rode Kruis zijn een zoekactie gestart.
De voormalige agrariër was onlangs mede-eigenaar geworden van een teakplantage en zou voor het eerst een bezoek brengen aan het bedrijf. Hettinga was eerst een week met een gezelschap op stap geweest en zou zondag worden afgehaald om naar de plantage 300 kilometer verderop te reizen.
Die dag bleek hij echter niet in het hotel aanwezig. De eigenaar wist dat zijn Nederlandse gast zaterdagmiddag was gaan zwemmen. Bij nader onderzoek werden Hettinga's kleren op het strand aangetroffen. Zijn schoonzoon Herman Veldman uit Tzummarum gaat van het ergste uit. Hettinga heeft drie kinderen.De Menaldumer had plannen om samen met zijn compagnons een tweede teakplantage te kopen in het Midden-Amerikaanse land.
Uit de Leeuwarder Courant van zaterdag 28 augustus, pagina 17, voorpagina regio:

Menaldumer nog altijd spoorloos.


Menaldum - Twee weken na zijn verdwijning in Costa Rica is er nog altijd geen spoor gevonden van de 61-jarige Yeb Hettinga uit Menaldum. Vier familieleden, onder wie zijn zoon en een broer, zijn woensdag afgereisd naar het Midden-Amerikaanse land om de opsporingsactie te volgen. Per dag slinkt de hoop dat de voormalige agrariër nog leven wordt gevonden. "We weten niet wat we moeten verwachten", aldus Hettinga's dochter Marit Veldman uit Tzummarum. Volgens haar wordt nog met helicopters en schepen naar haar vader gezocht. Hettinga verdween op zaterdag 19 augustus in de kustplaats Poto Limon nadat hij was gaan zwemmen. Een dag later werden zijn kleren op het strand gevonden.
Hettinga had vakantie gevierd in Costa Rica en zou 's zondags naar een teakplantage vertrekken, waarvan hij mede-eigenaar is. Een half jaar geleden heeft hij zijn boerderij Camstra State verkocht om naar een monumentale boerderij tussen Menaldum en Beetgum te verhuizen.
 
 • Zijn vader is:

 • Jacob Paulus' Hettinga
  Geboren op zondag 4 december 1904 te Dongjum als tweede kind. Man. Gedoopt op maandag 5 december 1904 te Franeker R.K.. Doopgetuige was zijn oom Michiel Jacobs Galama.
  Wonende te Dongjum en te Klooster-Lidlum als boer.
  Overleden op vrijdag 17 juli 1992 te Klooster-Lidlum 87 jaar oud. Begraven op dinsdag 21 juli 1992 te Franeker R.K.. Een afbeelding en een bidprentje zijn aanwezig.

 • Zijn moeder is:

 • Sijke Jetske Catharina Andela
  Geboren op woensdag 18 maart 1908 te Tirns - Thabor Klooster als tweede kind. Vrouw.
  Wonende te Tirns, Tritsum en te Klooster Lidlum.
  Overleden op donderdag 28 juni 1990 te Leeuwarden 82 jaar oud. Begraven op dinsdag 3 juli 1990 te Franeker R.K.. Een afbeelding en een bidprentje zijn aanwezig.

 

Personen gerangschikt op voornaam, achternaam of geboorteplaats, klik hier
Zoeken naar personen: hier

Home: https://www.ysa.nl/sta-data
E-mail: info@sta-data.nl

Sponsor: www.ysa.nl